هر آنچه که در مورد مروارید نمی دانید :

اولین تصویری که به ذهنم می‌آید، تصویر مادرم با گردنبند مروارید درخشانی بر گردنش است،

مرواریدهای گرد و تقریبا هم شکل که همچون برف سفید و زیبا بودند. برای مردمان قدیم، دریا همواره پهنای پر رمز و رازی بوده که با جانوران افسانه‌ای، و داستان‌های حیرت‌انگیز گره خورده است. در گذشته مروارید را اشک فرشتگان و تکه‌ای جداشده از ستاره می‌دانستند که از آسمان به دریا افتاده است. امروزه می‌دانیم این جسم سختِ درخشان از جنس کربنات کلسیم به صورت کریستالی در داخل بافت نرم صدف و گاهی حلزون تشکیل می‌شود. مروارید نام‌های بسیاری از جمله "دُر" دارد که به معنای مروارید بزرگ و صیقلی است.

 

انواع مروارید :

مرواریدها را می‌توانیم از جهات مختلف دسته‌بندی کنیم. اولین دسته‌بندی از نظر کیفیت و قیمت است. مرواریدها از این جنبه به سه دسته‌ی طبیعی، پرورشی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. مرواریدهای طبیعی حاصل ورود جسم خارجی، درون صدف است. صدف مادر برای دفاع از خودش در برابر جسم خارجی، ماده‌ی آهکی را به فرم لایه‌ای دور این ذره ترشح می‌کند و به مرور مروارید تشکیل می‌شود. مرواریدهای طبیعی به علت زمان طولانی مورد نیاز برای تشکیل ، کمیاب بودن، روش صید و برداشت دشواری که دارند بسیار گران قیمت و با کیفیت هستند و با توجه به آلودگی اقیانوس‌ها و صیدهای بی رویه امروزه نادر و نایاب محسوب می‌شوند.

مروارید پرورشی حاصل دخالت انسان در مراحل ساخت است. در این روش جسم خارجی با احتیاط درون صدف قرار می‌گیرد. با توجه به ماهیت ترشح لایه لایه ماده‌ی آهکی توسط صدف می توان جسم خارجی را به اشکال مختلفی انتخاب کرد تا در نهایت مرواریدهای غیر همشکل ساخته شود. ساخت مروارید پرورشی بین 15 تا 18 ماه زمان می برد. کیفیت این مروارید با مدل طبیعی آن چندان تفاوتی ندارد اما قیمت این گوهر کمی ارزان تر از مدل طبیعی آن است.

مروارید مصنوعی همان طور که از اسمش پیداست ساخته‌ی دست بشر است. جنس این مروارید بیشتر از پلاستیک است. درخشندگی کم و کیفیت پایین این مدل سبب شده تا قیمت بسیار ارزان‌تری نسبت به دو مورد دیگر داشته باشد.

دومین دسته‌بندی مروارید از نظر آب شور و آب شیرین است. مرواریدهای آب شور در آب دریا، اقیانوس و معمولا در تالاب‌های محافظت شده یا مرجان‌های آتشفشانی کشت می‌شوند. تشکیل مرواریدهای آب شور مدت زمان بیشتری طول می‌کشد و اگرچه از درخشش بهتر و کیفیت بالاتری برخوردارند اما اندکی کم دوان و گران‌ترند. مرواریدهای آب شیرین در گونه‌های مختلف صدف‌ها که در دریاچه‌ها ، رودخانه‌ها ، استخرها و سایر آب‌های شیرین زندگی می‌کنند، تشکیل می‌شوند. صدف‌های آب شیرین بیشتر در مناطق معتدل و سردتر مانند اسکاتلند وجود دارند. بیشتر مرواریدهای کشت شده آب شیرین امروزه از کشور چین صادر می‌شوند.

مرواریدهای آب شیرین از لحاظ شکل، اندازه و رنگ متنوع‌ترند. اغلب شان اشکال نامنظمی داشته و کروی نیستند، ضمن اینکه نسبت به مرواریدهای آب شور در برابر پوسته پوسته شدن مقاوم‌ترند. از جمله اشکال رایج مرواریدهای آب شیرین می‌توان به بیضی، باروک(اشکال نامنظم) و نیمه منظم اشاره کرد. این مرواریدها چون زودتر برداشت می‌شوند، معمولا ریز اندام‌تر، چیزی از حدود 2 میلی‌متر تا 15 میلی‌متر هستند. از لحاظ رنگ، بیشتر در طیف‌های سفید یا کرم و با اُوِرتُن (رنگ نور انعکاسی) صورتی، کرم و به رنگ گیاه اسطوخودوس موجودند. مروارید آب شیرین سیاه رنگ هم داریم که حاصل رنگ آمیزی مصنوعی است.

مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک مروارید رشد کند به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی، انواع مروارید آب شیرین بسیار سریعتر از مروارید آب شور تشکیل می‌شوند. مرواریدهای کوچک آب شور ممکن است تا شش ماه طول بکشد تا رشد کنند، در حالی که مرواریدهای بزرگتر ممکن است برای رشد خود به چهار سال نیاز داشته باشند.

 

سومین دسته بندی مرواریدها از نظر شکل ظاهری، فرم و رنگ آن است.

مروارید تاهیتی: این مروارید معمولا کروی شکل است و بیشتر در رنگ های خاکستری، زغالی و سبز تیره ساخته می‌شود و در نور انعکاس زیبایی را پدید می‌آورد. این نوع گوهر بین مردم بسیار مورد توجه است زیرا اعتقاد بر این است که آنها به عنوان آهن رباهای قدرتمندی برای جذب ثروت، رفاه و عشق به زندگی عمل می‌کنند. قطر بیشتر مرواریدهای تاهیتی بین 9 الی 14 میلی‌متر است و در آب‌های شور کشت می‌شوند.

 

مروارید آکوویا: مرواریدهای آکوویا معروف‌ترین و فراوان‌ترین نوع مرواریدهای آب شورند که به زیبایی و درخشندگی شناخته می‌شوند. از لحاظ سایز، مرواریدهای آکوویا معمولا ریز، با میانگین سایز 7 میلی‌متر تا 10 میلی‌متر هستند. از لحاظ شکل، معمولا کاملاً گردند و گاهی به اشکال نامتقارن هم یافت می‌شوند. این گوهرگران بها می‌تواند زنانگی شما را تحریک کرده و به پذیرش خویشتن کمک کند و در نهایت باعث احساس آرامش می‌شود


مروارید دریای جنوب: این مروارید به دلیل زمان رشد بیشتر، بزرگتر و چیزی حدود 15 تا 20 میلی‌متر است. رنگ این گوهر ارزشمند سفید ، نقره‌ای و طلایی است و درخشندگی خیره کننده‌ای در عین مات بودن دارد. از لحاظ شکل، اغلب مرواریدهای دریای جنوب دارای شکل نامنظمی بوده و اگر کاملا کروی باشند، به قیمت بالاتری فروخته می‌شوند. این مدل بیشتر در کشورهای استرالیا، برمه، فیلیپین و اندونزی پرورش می‌یابد. این مروارید به دلیل زمان رشد طولانی، نماد صبر و پاکی است.

 

مروارید مِیب: مِیب یا نیم مروارید نوعی گوهر ارزشمند و گران قیمت است که از نظری ظاهری یک وجه کروی و یک وجه صاف دارد. این مدل مروارید به دلیل شکل عجیبش، بیشتر در زیورآلات مدرن استفاده می شود.

 

مروارید کِشی: این مدل مروارید شکل‌های عجیب و نامتقارنی دارد. وقتی محرک پیش از شکل‌گیری کامل مروارید پس زده شده یا وقتی مروارید بدون هسته مرکزی رشد پیدا می‌کند، محصول نهایی دارای شکلی کاملا نامنظم خواهد بود. ویژگی اصلی این مروارید درخشش زیاد و سایز کوچک آن است.


راه های تشخیص مروارید اصل از تقلبی :

• درخشش و تلالو مرواریدهای طبیعی از مروارید تقلبی بیشتر است.

• مروارید طبیعی را به آرامی بر روی دندان خود بسایید، به راحتی می‌توانید بافت و سطح خشن آن را تشخیص دهید و کمی از آن در برخورد با دندان پودر می‌شود. در حالی که مرواریدهای مصنوعی، حالت پودری به خود نمی‌گیرد.

• مرواریدهای طبیعی محدودی وجود دارند که کاملا کروی و صیقلی باشند. اگر در یک رشته همه‌ی مرواریدها صیقلی و متقارن بودند، به اصل بودن دُرهای آن رشته شک کنید.

• مرواریدها را بهم بسایید. مرواریدهای اصل معمولا بر اثر سایش به یکدیگر، کمی حالت اصطکاک ایجاد می‌کنند. اما مرواریدها تقلبی معمولا براثر سایش به یکدیگر سُر می‌خورند. همچنین از سایش مرواریدهای اصل به هم مقداری خاکه یا پودر حاصل شود.

• به دمای مروارید دقت کنید و مرواریدهای طبیعی قبل از اینکه با دستمان هم دما بشوند کمی سرد و خنک هستند اما مروارید مصنوعی از همان ابتدا دمای دست و اتاق را می‌گیرد و احساس خنکی به پوست نمی‌دهند.

• یکی دو مروارید را چند باری بالا بیندازید و به وزن شان دقت کنید. اغلب مرواریدهای اصل نسبت به سایزشان کمی سنگین ترند، در حالی که مرواریدهای تقلبی، خصوصا از انواع پلاستیکی، بسیار سبک به نظر می رسند. برخی از انواع مرواریدهای تقلبی شاید به طرز اغراق آمیزی سنگین تر از سایزشان باشند.

• اگر مروارید سوراخ دارد به محل سوراخ دقت کنید. پوشش رنگی مرواریدهای تقلبی در اطراف جای مته، معمولا براثر استفاده مکرر و سایش مرواریدها به هم، دچار رنگ پریدگی شده و لایه زیرین که می تواند شیشه ای یا پلاستیکی باشد، معلوم خواهد شد.



مروارید شرقی چیست ؟

از مرواریدهای خلیج فارس، دریای سرخ و خلیج منار، به عنوان مرواریدهای شرقی یاد می‌شود و از ارزش بالا و درخشش چشمگیری برخوردار هستند.

 

چگونه از مروارید بهتر نگهداری کنیم؟

مرواریدها مستعد خط و خش هستند. بنابراین بهتر است بعد از هر بار استفاده آن ها را در پارچه ی نرمی بپیچید. استفاده مداوم از این گوهر گران بها بهترین راهی است که می توانید از آن مراقبت کنید زیرا روغن های طبیعی بدن آن را درخشان نگه می دارد.

 

خواص مروارید چیست؟

این دانه‌ها در طول تاریخ برای کمک به درمان اختلالات دستگاه گوارش، سیستم‌های عضلانی و پوست مورد استفاده قرار گرفتند. پودرها و معجون‌های حاوی این گوهرها نیز برای کمک به باروری و همچنین کاهش ناراحتی‌های زایمان، تقویت قوای جنسی و سوی چشم استفاده شده‌اند. توصیه می‌کنیم مرواریدهایتان را 12 ساعت زیر نور مهتاب بگذارید تا خواص شگفت انگیز آن را بهتر مشاهده کنید.

 

برند درریس با درنظر گرفتن نیاز و سلیقه‌ی شما محصولاتی با این گوهر اعجاب انگیز تولید کرده است که می‌توانید در کالکشن دُر مشاهده کنید و استایل خاص خودتان را بسازید.